WHY KENA ADA RASA RINDU ???


Hai Hai Hai ... Why kena ada rasa rindu... Hmm.. Peritnya menanggung rasa rindu ni... Rindu pada yang telah hilang dari hidup kita... Perasaan yang paling susah untuk di ungkapkan dengan kata-kata... Tak suka bila perasaan ni hadir dalam diri... Rasa sakit tu memang susah untuk di ungkapkan... Hmmm... Why why why perasaan ni kena ada... Tambah-tambah dekat insan yang telah tiada... Rindu tak dapat di bendung teramat sangat pada Arwah tokwan and Arwah Meon... Tokwan, kalau tokwan ada ni mesti seminggu tu ada ja mesej dari tokwan tak pun tokwan akan call ipahkan... Call cakap meqepek-qepekkan... Mesti hari-hari happykan... Tapi ALLAH lebih sayangkan tokwan.. Tokwan ipah jakan cucu yang paling manja paling ngada=ngada dengan tokwan... Ipah janji Ipah akan buat yang terbaik and capaikan impian tokwan yang dulu... hope tokwan sentiasa doakan Ipah dekat sana ye... #alfatihah..

Selain tokwan, aku rindu arwah sahabat aku... Meon, Ifa rindu dekat Meon... Tiada yang mampu gantikan tempat Meon... Sebab Meon ja pahm perangai mental Ifah ni macam mana, sebab Meon ja yang selalu layan pala dengan Ifah... Meon layan ja Ifah walaupun Ifa selalu bebel marah-marah Meon... Sebab tu membuatka Ifah selesa dengan Meon walaupun kadang-kadang Meon Annoying ... Dalam annoying tu ada sayangkan.. Betol tak Meon??? heheh ... Betol kan kan kan ... Tapi Meon x tunjukkan ??? Why dugaan kita berat Meon??? Why Meon baru jujur dengan Ifah time ada hati yang perlu Ifah jaga ?? why ??? tapi Ifah redha... Meon mesti tenang dahkan sekarang semua benda yang Meon nak sampaikan dekat Ifah Meon dah sampaikan sebelum kejadian tu jadi... Tapi Ifah ??? Ifah tak boleh lupa Meon... Ifah sentiasa ingat Meon... Janji-janji kita Meon yang Ifah tak sempat tunaikan.. hmmm ... Meon, ingat tak macam mana kita kenal ? first time kita jumpa ??? Tapi moment Ifah tak boleh lupa Meon sanggup datang malam-malam lepas balik kerja teman Ifah dekat hospital ..
Time tu Ifah tengah tunggu arwah tok... Meon mai teman Ifa sampai lah mak and ayah sampai... Meon tak kekok langsung time tuu... Kalau orang lain mesti cuak.. Tapi Meon relax jamacam selalu jumpa.. Hahhhh ! katak hijau kenangan kitakan Meon... Kita kenal semua bermula dengan katak hijaukann... tak sangka dengan perkenalan tu kita nak jadi rapat macam ni... hmmm ... Tak pa la Meon ,,, Ifa cuba untuk redha dengan semua ni... Harap Meon tenang dekat sana yea... Ifah Sayang Meon tau... #alfatihah...

NoThinG


Hmmmm ..... Lamakan tuan blogger ni hilang kan kan ... ada yang rindu tak ??? Hmmm, nak cerita tentang apa eh ???   Mesti hampa tertanya-tanyakan, manalah si tuan blogger ni... Sorry la. Sekarang aku dah start study... What ??? Study ???   Alhamdulillah aku dah sambung study sekarang.. Macam tak percaya ja bila dapat sampai ketahap ni...aku bukan seorang yang pandai.. Tapi ni mugkin rezeki orang cakapkan...  Disamping tu, iah dapat juga tunaikan hajat ARWAH tokwan... Yang nak cucu sulong dia ni sambung belajar... Sekarang aku dah masuk sem 2... Alhamdulillah sem 1 agak memuaskan Pointer... Mampu membanggakan family.. Hope sem ni mampu lagi la... 
First time berjauhan ni dengan family.. Tak pernah-pernah juah... Sekarang hambik engkau dok dalam ni sensorang tadak mak and ayah nak manja-manja... First dok dalam ni demam jugak la... Besa la tak pernah jauh. Tambah time daftar genap 1 bulan  ARWAH takde... sepanjang dekat sini macam-macam yang jadi... Dari sem 1 sampai la sem 2 ni aku dah kehilangan 4 orang yang terekat dengan aku. Paling terkilan semua aku tak sempat nak jumpa. And dekat sini juga la aku kenal erti persahabatan. Kehidupan dekat sini sangat berbeze. bukan macam zaman sekolah dulu yang boleh main-main ja... deka sini jangan harap la.. Waktu tidur pon dah tak teratur setiap kali balik PERLIS irang akan tegur mata dulu makin kritikal jadinya... Yela, dekat sini banyak menda nak pikr. Drawing lagi, photo lagi, editor lagi and macam-macam la. Awal-awal sem memang nampak teratur... hujung-hujung sem serabut tak tahu nak cakap la... 
Rasanya sampai sini ja kot aku bercerita.. dah tak tahu nak cakap apa dah ni... Ada masa aku muncul lagi yea...