AL-FATIHAH BUATMU


Hello ... hmm , lamakan Eyfah menghilangkan diri... Maaf Eyfah busy sikit dengan life baru sebagai student ...Macam-macam dugaan yang menimpa Eyfah sepanjang Eyfah menghilangkan diri ni ... Dalam tahun 2015, Eyfah kehilangan 2 orang tersayang ...Tok (mak ayah) and tokwan (ayah mak) ... Terasa sangat kehilanagan terutama sekali arwah tokwan ... Orang jaga dari kecil ...Eyfah rasa terkilan sebab dia tak sempat tengok Eyfah tunaikan impian dia yang nak Eyfah sambung belajar dalam Peringkat Degree ... Dulu time Eyfah tolak tawaran UMS tokwan la orang yang paling marah ... Sebab Eyfah tolak peluang depan mata ... Tapi ada hikmah tokwan Eyfah tolak tawaran tu ... Sebab Eyfah boleh jaga tokwan time tokwan dalam hospital ... Bawak tokwan keluar jalan-jalan walaupun tokwan suka kata kereta Eyfah tak best la ... Eyfah tak pernah nak ambik hati ... Sebab Eyfah sayang tokwan ... Waktu tokwan tadak tu Eyfah rasa sangat kehilangan tu ... Kami semua rasa macam mimpi ja tokwan dah tiada ... Time Eyfah cakap nak pi Interview tokwan la paling happy ... Sebab tokwan nak sangat Eyfah sambung study ... Tapi time tu tokwan dah bagi hint yang tokwan nak tingggalkan Eyfah ... Tapi Eyfah marah tokwan ... Sebab tokwan cakap benda yang merepek ... Rupa-rupanya benda tu betol jadi kenyataan ... Yang tokwan tinggalan Eyfah lepas Eyfah balik interview tu ... Tokwan ...Time tu Eyfah tak boleh terima kenyataan sampai harini sebab tokwan sentiasa di hati Eyfah ... Eyfah sayang tokwan ... Genap ja sebulan tokwan tinggal Eyfah, Eyfah dapat tawaran belajar and Eyfah daftar pada tarikh cukupnya sebulan pemergian tokwan ... Kalau tokwan ada mesti tokwan orang paling happykan ... Tapi tokwan dah tiada time tuu ... 21/12/2015 tarikh Eyfah kehilangan tokwan ... Tarikh paling Eyfah ingat and takkan Eyfah lupakan ... 23/02/2015 tarikh Eyfah kehilanagn tok ... Walaupun Eyfah tak akrab dengan tok ... Tapi Eyfah still rasa kehilangan sebab Eyfah yang jaga tok ... Eyfah tengok penderitaan tok lawan penyakit tok tu ... Tok, Eyfah redha dengan semua ni ... Sebab Eyfah sedih tengok keadaan tok lawan penyakit tok tu ... Perit tok rasa kan .. Eyfah tau saat tok taknak Eyfah tinggalkan tok ... Tok taknak lepas tangan Eyfah ... Tok tak bagi Eyfah balik ... Tok, Eyfah sayang tok ... tenanglah disana ... Mungkin disana tok kurang rasa sakit yang tok rasa semasa masih disisi anak-anak and cucu-cucu tok ... 

Tahun Mei 2016 ... Eyfah kehilangan kawan Eyfah ... Meon, tenang dekat sana yea ... Lepas ni Eyfah akan rindu gurau senda antara kita ... Benda paling Eyfah akan rindu Meon marah Eyfah sebab taknak join event PSOC ... Bukan apa Eyfah malu Meon ... Meon, Eyfah mintak maaf kalau ada mengguriskan perasaan Meon sepanjang kita kenal ... Meon, maafkan Eyfah kalau Eyfah penah mainkan hati Meon ... Bukan Eyfah taknak tapi Eyfah tak nampak hint yang Meon bagi ... Meon, Eyfah sayang Meon , tapi why Meon tinggal Eyfah ... Meon dah janji Eyfah balik Gawai ni nak teman Eyfah pi makan dekat kampung Meon tuu ... Lepas ni sapa nak teman Eyfah Meon ??? Sapa nak layan kerenah mereng Eyfah ni Meon ... Meon ja yang sanggup layan semua tu ... Meon, maaf Eyfah tak sempat nak melawat Meon ... Eyfah hanya mampu berdoa dari jauh untuk Meon ... Meon, Eyfah akan rindu Meon ... Meon, Eyfah down gila time mak Eyfah call gatau yang MEon excident meninggal ... Eyfah tak percaya apa mak cakap ... sebab time tu Eyfah tadak internet ... Tapi lepas mak call gitau Eyfah down Meon... Lepas letak call mak, Eyfah usaha cari kawasan yang ada internet ... Sebab Eyfah nak tengok info dalam group yang Meon ajak Eyfah join ... Rasa macam melayang bila berita yang mak sampaikan tu adalah kenyataan ... Hilang semangat Eyfah Meon nak present Meon saat tu ... Eyfah tak sangka secepat ni Meon nak tinggalkan Eyfah ... Sebab katak hijau kita kenal , sebab satria kita rapat ... Takpa Eyfah try untuk Redha dengan semua ni Meon ... Meon tenang disana ... ILOVEYOU ...

Setiap yang hidup akan mati ... Yang masih ada teruskan berdoa kepada yang telah pergi ... Belajarlah menerima kenyataan ...

0 comments:

Post a Comment